fbpx

TRICOPIGMENTATIE | HAARSIMULATIE

Heb je last van haaruitval, uitgedund haar of een terugtrekkende haarlijn? Kamp je met gedeeltelijke of volledige kaalheid? Vertrouw dan op haarsimulatie – ook wel tricopigmentatie genoemd – van Alluris Haartechnieken: Een gecertificeerd tricopigmentatie instituut en hét alternatief voor haarimplantatie! In tegenstelling tot haarimplantatie is haarsimulatie een niet-chirurgische ingreep waarbij we pigmenteren om het uitzicht van natuurlijke haarfollikels na te bootsen. Ontdek tricopigmentatie of haarsimulatie hieronder in beeld.

Boek nu je GRATIS intakegesprek

HOE

Met een dermaroller, een speciaal toestel dat over de hoofdhuid rolt en pigmentpuntjes achterlaat. Zo evenaart je hoofdhuid de kleur van je haar. 

Uitgedund haar door haaruitval of een ongelijke haargroei krijgt optisch meer volume.
Bij kaalheid krijg je het uiterlijk van een kortgeschoren kopje.

VOOR WIE

Iedereen die kampt met volledige of gedeeltelijke kaalheid, als alternatief voor haarimplantatie. Omdat de pigmenten van natuurlijke oorsprong zijn, kun je geen allergische reacties krijgen. Deze unieke, gepatenteerde behandelingstechniek met meerpuntsnaald zorgt een grotere densiteit, volume en meer uitgebreide toepassingsmogelijkheden bij vrouwen en bij haren langer dan 2cm.

AANGERADEN BIJ

 • uitdunnend haar (na chemotherapie)
 • alopecia
 • gedeeltelijke of volledige kaalheid
 • haaruitval door stress
 • ongelijke haargroei (weerborstels)
 • terugtrekkende haarlijn
 • littekens (bijvoorbeeld na haarimplantatie of operatie)

RESULTATEN

Na de eerste behandeling met haarsimulatie zie je meteen resultaat. Afhankelijk van je situatie en de mate van kaalheid zijn meerdere behandelingen nodig.

PRIJS

De prijs van haarsimulatie, tricopigmentatiebehandeling of microhaarpigmentatie is afhankelijk van het aantal zones waarop de techniek zal worden toegepast, zonder hierbij onderscheid te maken in de behandelingsreden. Tijdens het intakegesprek zal worden bepaald hoeveel zones er te behandelen zijn en wat het gewenste effect is. In de meeste gevallen zal een optimaal resultaat bereikt worden na 4 sessies.

De prijs per zone en per behandeling bedraagt €239.

Het is belangrijk rekening te houden met onderstaande criteria bij het bepalen van de specialist die uw behandeling zal uitvoeren.

Alluris haarkliniek garandeert

 • het gebruik van de meerpuntsnaaldtechniek, een wezenlijk verschil en misschien wel het belangrijkste onderscheid door de instrumenten die een optimaal resultaat garanderen. Toepassingen met éénpuntsnaalden zullen nooit dezelfde densiteit evenaren
 • uitgebreide ervaring in de toepassing door een gecertificeerd professional
 • alle hygiënische voorzorgen toe te passen conform de Europese normen
 • een persoonlijke, vertrouwelijke en vooral menselijke aanpak.

 

Persoonlijk deskundig advies aanvragen
Loading…
Category: All
Sort by: Item Order
Order: Ascending
 • Shaving look

  De zogeheten ‘shaving look’ kan bekomen worden door een behandeling met een éénpuntsnaald. Uitermate geschikt bij bijvoorbeeld inhammen in de haarzones en dunner wordend haar.

 • Haarsimulatie met meerpuntsnaald bij haaruitval en verdund haar

  Een haarsimulatie met meerpuntsnaald zorgt voor een betere intensiteit en volume. Tricopigmentatie is een behandeling met pigmenten die op de hoofdhuid aangebracht worden en een behandeling die zowel voor mannen als vrouwen toegepast kan worden om haaruitval te camoufleren. Kampt u met haarverlies als gevolg van een trauma, stress, chemotherapie of zwangerschap? Tricopigmentatie of haarsimulatie […]

 • Haaruitval bij vrouwen

  Ongeveer de helft van de vrouwen krijgt ooit te maken met haaruitval. Er bestaan verschillende vormen van haaruitval. De oorzaak van haaruitval bij vrouwen ligt meestal bij een verandering in de hormoonhuishouding, maar er lijkt ook een verband te zijn tussen erfelijkheid en kaalheid. In dit voorbeeld heeft Alluris haarkliniek een dame van 65 jaar […]

 • Haaruitval op de kruin

  Het komt helaas vaak voor dat mannen zelfs vanaf hun twintigste jaar meer haren beginnen te verliezen. Dit is vaak erfelijk bepaald. Meestal begint dat rond de kruin en de slapen. Bovendien worden de haren dan dunner op bepaalde plekken bij mannen. Haarsimulatie met een meerpuntsnaald kan een oplossing bieden om dit te verhelpen, zoals […]

 • Alopecia Areata

  Alopecia areata is een haaraandoening, waarbij een persoon vrij plotseling gedeeltelijk kaal wordt. Deze aandoening kan op elke leeftijd optreden, bij zowel mannen als vrouwen. Deze autoimmuunstoornis komt in diverse vormen. In dit geval werd de haarsimulatie toegepast met een meerpuntsnaald bij een fiere dame van 78 jaar die graag terug een vollere en intensere […]

 • Haarverlies door stress

  Zowel bij mannen als vrouwen is stress een veelvoorkomende oorzaak voor haaruitval. Stress heeft een negatieve invloed op de haarzakjes waar haar uit groeit. Je kunt deze oorzaak aanpakken en verhelpen door een haarsimulatie. Let er evenwel op om de techniek met meerpuntsnaald te laten toepassen omdat deze een betere densiteit en volume oplevert. In […]

VRAGEN OVER HAARSIMULATIE

Haarsimulatie een niet-chirurgische behandeling waarbij we haarfollikels nabootsen om het uiterlijk van een natuurlijke haarinplant te creëren. Na de behandeling is je hoofdhuid donkerder, zodat het lijkt alsof je kortgeschoren haar of een vollere haardos hebt.

Question: GROEIEN MIJN EIGEN HAREN TERUG MET HAARSIMULATIE?

Nee, haarsimulatie is géén remedie tegen kaalheid, wél een behandeling om kortgeschoren haren te simuleren. Zo lijkt je uitgedunde of ongelijk groeiende haar optisch voller. En een kaal hoofd krijgt het uiterlijk van een kortgeschoren kopje.

Question: IS HAARSIMULATIE EEN CHIRURGISCHE INGREEP ZOALS HAARTRANSPLANTATIE?

Nee, haarsimulatie is een niet-chirurgische ingreep. We maken gebruik van een speciaal toestel dat over de hoofdhuid rolt en minuscule pigmentpuntjes achterlaat, vergelijkbaar met tatoeëren.

Question: WIE KOMT IN AANMERKING VOOR HAARSIMULATIE?

In principe komt iedereen die kampt met volledige of gedeeltelijke kaalheid in aanmerking voor de behandeling. We bespreken je situatie tijdens een verkennend gesprek, zodat je vooraf weet welke resultaten je mag verwachten.

Question: IS EEN ALLERGISCHE REACTIE MOGELIJK?

Nee, we gebruiken uitsluitend pigmenten van minerale oorsprong die hypoallergeen zijn. Dat betekent dat je geen allergische reacties kunt oplopen.

Question: ZIE JE METEEN RESULTAAT?

Ja, onmiddellijk na de eerste behandeling zie je al resultaat. Afhankelijk van je situatie heb je meerdere behandelingen nodig voor een optimaal eindresultaat.

Question: IS HAARSIMULATIE VERGELIJKBAAR MET TATOEËREN?

Ja, maar de procedure is veel geavanceerder dan een gewone tatoeage. Bij haarsimulatie, ook wel ‘paramedische micropigmentatie’ of ‘dermopigmentatie’ genoemd, worden andere apparaten, naalden en pigmenten gebruikt.

Question: MOET IK MIJN HOOFDHUID EXTRA VERZORGEN NA DE BEHANDELING?

We raden je aan om arganolie te gebruiken om je hoofdhuid te verzachten. De dag van de behandeling mag je je haren wassen, maar zonder directe aanraking met de hoofdhuid. Je vermijdt de eerste week ook het best zon/zonnebank, sauna, heet water en gezichtsverzorging. Zorg ervoor dat je de behandelde plekken niet aanraakt en hou ze zuiver. Gebruik je gel of haarlak, gebruik deze dan ook enkel in het haar en niet op de hoofdhuid.

Chat openen